Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lamináló fóliák

Lamináló fólia: a laminálás nélkülözhetetlen kelléke

Amennyiben időtállóvá szeretnéd tenni a hivatalos és személyes dokumentumokat, iratokat, akkor a legegyszerűbb megoldás a laminálás. Ez ugyanis olyan eljárás, aminek során bele kell tenni a papírt egy laminálógépbe, ami pár másodperc alatt egy ellenálló bevonatot képez rajta, ezzel védelmet biztosítva. A készüléket nagyon egyszerűen, akár otthon is lehet használni, csak arra kell figyelni, hogy a megfelelő méretű és vastagságú lamináló fólia kerüljön bele. 

Mit találsz a lamináló fólia kínálatunkban?

A leggyakrabban A4-es és A3-as iratok laminálására kerül sor, így természetesen nálunk megtalálod az ebben a méretben készülő fóliákat. Persze a hagyományos méretezésen túl is van élet! A2-es, A5-ös, A6-os, sőt, még névjegykártya méretű fóliákat is forgalmazunk, 175, 150, 125, illetve 80 mikronvastagságúak. Ezzel kapcsolatban azt érdemes tudnod, hogy minél vastagabb a lamináló fólia, annál ellenállóbb, illetve merevebb lesz a papír. 

A laminálógépek esetében mindig meg van adva a maximális mikronszám, amit figyelembe kell venni, amikor fóliát választunk. A 80-125 mikronos típusokkal a legtöbb készülék elbír, de egy olyan géphez, aminek a maximuma 125 mikron, nem lehet annál nagyobb mikronszámú fóliát használni.

A gyártók tekintetében a Fellowes, a Bluering és az Olympia lamináló fóliáit kínáljuk, ezek ugyanis magas minőségben készülnek, kényelmesen és gyorsan lehet használni meleglamináló készülékekben. Ezek a gépek úgy működnek, hogy először felmelegítik a fóliákat, majd a nyomóhengerek rányomják a papír mindkét oldalára.