Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Laminálógépek

Laminálógép, amivel időtállóvá tehetőek a dokumentumok

A laminálás egy speciális nyomdaipari technológia, aminek az a lényege, hogy a papírt egy ellenálló réteggel vonjuk be, ezzel időtállóvá téve. Erre általában akkor van szükség, amikor van egy olyan dokumentum, amit meg akarunk óvni attól, hogy tönkremenjen. A papír ugyanis könnyedén megsérül, víz hatására például elázik, de ha véletlenül rosszul fogjuk meg, akkor elszakad. A laminálógép használatával azonban elkerülhetjük a károsodását. 

A3 és A4 papírral használható laminálógép

A laminálógép többféle kivitelben készül, attól függően, hogy mekkora papírral tudjuk használni. Minden készülék esetében van egy minimális és egy maximális mikronszám, amivel még dolgozni tud. Érdemes azonban tudni, hogy a nagyobb gépekkel kisebb fóliákat is lehet laminálni.

Ezeknek a gépeknek a használatával tökéletes állapotban őrizheted meg az utókornak a fontos iratokat, a hivatalos dokumentumoktól kezdve, egészen a gyermekek rajzáig. A működés során csak a megfelelő vastagságú fóliára van szükség, ami a laminálás során a papír tetejére, illetve aljára is rányomódik. Az így keletkezett bevonat védelmet biztosít a szennyeződések, a kiömlött folyadékok ellen, de a szakadást és a színhalványodást is képes megakadályozni. 

Ami a készülékek típusát illeti, meleg és hideg laminálógép egyaránt van. A kettő között az a különbség, hogy hideg lamináláskor a normál hőmérsékletű fóliát a nyomóhengerek rápréselik a papírra. Ezzel szemben, meleg lamináláskor először a gép felmelegíti a fóliákat, majd a hengerek utána nyomják rá a papírra.