Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tintasugaras nyomtatók

A tintasugaras nyomtatók a behelyezett tintapatronból cseppenként juttatják a papírra a megfelelő színű tintát a nyomtatófejben található fúvókák segítségével. Az alacsonyabb árkategóriás készülékek kevésbé terhelhetők, ezeket inkább otthoni és alkalmankénti irodai nyomtatásra tervezték, mindennapos irodai használatra túl lassúak és kevésbé gazdaságosan üzemeltethetők. A tintasugaras nyomtatóknak nem tesz jót ha sokáig nem használják őket, mert a nyomtatófejben lévő tinta az idő előrehaladtával beszáradhat, ezt könnyen elkerülheted, ha hetente legalább 1-2 oldalt kinyomtatsz a készülékkel.
Rendezés:
Raktáron
Várható szállítás: 2024. június 21.

Canon Pixma MG3650S tintasugaras nyomtató

26.990 Ft (21.252 Ft + ÁFA)

Mit jelentenek a betűjelzések a nyomtatók nevében?

Talán már neked is feltűnt, hogy a nyomtatók típusjelzései sokszor látszólag összefüggéstelen betűkben végződnek, például FN, DW és ehhez hasonlók. Ezekkel a betűkkel a gyártók a nyomtató extra funkcióit jelzik, melyek közül a legtöbbször előfordulók:

N - network, hálózati nyomtatás
A nyomtatón van ethernet csatlakozó, ezáltal képes vezetékes hálózaton keresztül is nyomtatni Egy UTP kábellel a munkahelyi routerre kötve a hálózatra csatlakozó minden munkaállomásról használhatják a készüléket anélkül, hogy közvetlenül, például USB-s nyomtató kábellel össze volnának kötve.

W - wireless, vezetéknélküli hálózati nyomtatás
A network nyomtatáshoz hasonlóan ez is hálózati nyomtatást tesz lehetővé, immár vezeték nélkül. A nyomtatóra hasonló módon rá tudunk csatlakozni számítógépünkkel, mint egy laptoppal egy wifi-s routerre, és amíg ez a kapcsolat aktív, nyomtatni is tudunk. Előnye, hogy nincs szükség extra UTP kábelre a hálózaton történő nyomtatáshoz, így a nyomtatót a számítógéptől relatív távolabb is használhatjuk anélkül, hogy a hálózati kábelt át kéne vezetnünk a fél irodán, ugyanakkor a kapcsolat -főleg sok vezetéknélküli technológiát használó eszköz között- instabil lehet.

F - fax funkció
A nyomtató faxok küldésére és fogadására is alkalmas.
 
E - ePrint, nyomtatás e-mailből
A megjelölt HP nyomtatók támogatják ezt a funkciót. Miután beüzemeltük a nyomtatót, a készülék kap egy e-mail címet is egyéni azonosítóként. Ha erre az e-mail címre a saját levelezőnkből levelet küldünk, a nyomtató kinyomtatja a levélhez csatolt dokumentumokat, bizonyos megkötések mellett (pl. a funkció biztonsági okokból nem elérhető jelszóval védett vagy digitálisan aláírt fájloknál). A 2020 év végétől gyártott nyomtatóknál az ePrint funkció kivezetésre került, a HP saját telefonos alkalmazásán keresztül van lehetőség hasonló módon nyomtatni.

D - duplex, kétoldalas nyomtatás
A nyomtató további beavatkozás nélkül képes az adott lap mindkét oldalára nyomtatni.

ADF - automatic document feeder, automata lapadagoló
A nyomtató tetején található lapbehúzó automatán behúzza, majd igény esetén szkenneli és/vagy fénymásolja a behelyezett lapokat, ezáltal nem kell végig a gép mellett állnunk például egy 10-20 oldalas szerződés lefénymásolásához. ADF funkció magasabb árkategóriás szkennerekben is elérhető. 

DADF - duplex automatic document feeder, duplex automata lapadagoló
A készülék ADF lapadagolója behúzáskor egyszerre be tudja szkennelni a behúzott lap mindkét oldalát.

MFP - multi-functional printer, többfunkciós nyomtató
A készülék nyomtatás mellett legalább szkennelésre is képes, egyes típusok akár faxként is használhatók. 


Miért nyomtat csíkosan, hiányosan a nyomtató?

Ezek a hibák általában a nyomtatófej beszáradását jelzik, jó eséllyel sokáig nem nyomtattál a géppel, így a benne lévő tinta levegő hatására elkezdett száradni. Először próbáld meg a nyomtató szoftveréből elérhető fejtisztítást és fejigazítást lefuttatni, de ne lepődj meg, ha ettől hamar kiürülnek a patronok, egy fejtisztítás sok tintát igényel. Ha ez nem oldja meg a problémát, a nyomtatót szervizelni szükséges. Utángyártott tintapatronoknál a gyengébb minőségű összetétel miatt a beszáradás előbb elkezdődhet a gyári patronokhoz képest.


Miért fogyott ki ilyen gyorsan a tintapatron?

Ha a nyomtatóhoz kapott patronokat használtad, azok csökkentett töltöttségű úgynevezett demo / próba kellékanyagok, ezek töltöttsége a töredéke a megrendelhető patronokénak. 

A gyártók a patronok lapkapacitását fekete patronok esetében 5%, színes patronoknál pedig 20% lefedettség mellett állapítják meg, mely nagyjából egy telegépelt oldalt jelent. Ha fotókat, vagy sok képanyagot tartalmazó dokumentumokat nyomtattál, a patronok a vártnál előbb kifogyhatnak. 

Ha a korábban említett fejtisztítást többször is elvégezted, az pillanatok alatt ki tudja üríteni a patronokat, ezért ezt a fajta karbantartást csak indokolt esetben javasoljuk.

Ha a készülékedhez létezik, mindig válaszd az XL töltöttségű patronokat, ezekkel garantáltan jobban jársz anyagilag.


Képet nyomtattam de a papír szinte elázott a tintától. Miért?

Fénymásolópapírra fotót nyomtatni nem jó ötlet. A legtöbb fénymásolópapír 80g tömegű vagy még kevesebb, ez egyszerűen túl vékony ahhoz, hogy ennyi tintát esztétikusan felvegyen. Az igazán szép eredményhez válassz nagyobb tömegű (ha a nyomtatód támogatja, akár 250g-300g), direkt ilyen célra gyártott fény vagy matt felületű fotópapírt.


Mi a különbség egy sima és egy fotónyomtató között?

Ez gépenként és márkánként eltérhet, de jó eséllyel a klasszikus fekete/cián/magenta/sárga patronokon felül további színeket is támogat, például világos cián és világos magenta, fotó fekete, szürke, világos szürke patronokat, ezekkel is biztosítva a még precízebb színkeverést. 


Kifogyott a színes patron, így nem enged feketét sem nyomtatni a gép

Ez egy teljesen alap védelmi funkció, nagyon kevés típustól eltekintve kötelező színes patronnak is a nyomtatóban lennie, még akkor is, ha csak egyszerű szöveget nyomtatnál. Ha túl sokáig nem tennél színes patront is a gépbe, a nyomtatófej annyira beszáradna, hogy szervizelni kellene a készüléket. 

 

Az innováció és a minőség kombinációja: a márkás tintasugaras nyomtató 

Nem számít, hogy otthon vagy az irodában vagyunk, sok esetben szükség lehet a digitálisan létrehozott, megszerkesztett dokumentumok kinyomtatására. Egy megfelelő minőségű tintasugaras nyomtató remek választás erre a célra, hiszen ezek a készülékek a legmodernebb technológiát alkalmazva biztosítják, hogy a lehető legszebb és legtartósabb nyomtatási eredményt érjük el. 

Precíz és részletgazdag nyomtatás a Canon tintasugaras nyomtatóval 

Amikor szeretnénk kinyomtatni valamit, amit a számítógép képernyőjén látunk, akkor nagyon fontos, hogy pontosan azt a végeredményt kapjuk, amire számítunk. Élénk színeket, éles vonalakat, részletgazdag mintákat, képeket.  Amennyiben ezek a tényezők számodra is nagy jelentőséggel bírnak, akkor a Canon tintasugaras nyomtató nem fog csalódást okozni. A cég által gyártott készülékek ugyanis kiemelkednek a piacon a kiváló minőségű nyomtatási eredményüknek, illetve a megbízhatóságuknak köszönhetően.  A Canon márka hosszú évek óta vezető szerepet tölt be a piacon, ami nem meglepő azt tekintve, hogy milyen nagy hangsúlyt fektet a minőségre és a felhasználói igények folyamatos figyelésére.

Az általunk kínált Canon Pixma MG3650S tintasugaras nyomtató egy multifunkciós gép, ami otthoni és alkalmankénti irodai felhasználásra is alkalmas. Egy beépített síkágyas szkennerrel is rendelkezik, ami 1200x2400 felbontással működik. Ami a nyomtatási funkciót illeti, lehetőséget ad kétoldalas, mono, illetve színes nyomtatásra is. 

Ha több információra vagy kíváncsi, akkor tekintsd meg a termékoldalt vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!